På skitur med Google

Før jul investerte jeg i langrennsski. I barndommen sutret jeg hver gang jeg fikk spent langrennski på beina, nå er jeg i ferd med å få dilla. Å komme seg ut i marka er fint, når man kan i tillegg kan logge hvor man går med app´s som Runkeeper er det en perfekt kombinasjon for en teknologiinteressert og trenings-glad fyr som meg.

Foto av Skistar Trysil / CC

Jeg har iMarka på iPhonen min, og den er bra, men den støtter ikke kart. App´en Skisporet støtter kart, men ikke veldig bra synes jeg. Man kan blant annet ikke vise spesifikke ruter, samtidig som jeg ønsker å ha følge ruteforslagene til Skiforeningen.  Så mens jeg venter på at min kamerat Anders skal plukke meg opp, sitter jeg og surfer på skiforeningen.no for å finne ut hvor det er bra å gå på en lørdags ettermiddag. Valget faller på Rundtur fra Solemskogen.

Ruta ser bra ut, dog litt dårlig preppstatus. Jeg finner frem til Solemskogen, har vært på Lilloseter, men litt usikker på de andre stoppene i løypa. Så hvordan sørge jeg for at jeg ikke roter meg bort? Skiforeningens Google KML filer og Google earth på min iPhone blir løsningen. Dette gjør jeg:

Steg 1, legge til rute

På skiforeningen.no ligger alle ruter definert som egne Google KML filer. Som mitt eksempel Rundtur fra Solemskogen. Klikk på Google maps symbolet og så få opp KML URL´en

Steg 2, importer rute

Logg deg på Google og velg Kart. Velg så Mine kart, Opprett et nytt kart og så Importer.
Lim inn KML url´en som du kopierte i steg 1. Her har man mulighet til å gi kartet et navn og sette opp deling osv.


Steg 3,  legg til kartkonto i Google Earth

I Google earth app´en under Options finnes My maps Account. Her legger man inn Google brukernavn og passord. Så vil du få spørsmål om å verifisere, noe du må godkjenne. Kartet som man la inn i steg 2 skal da dukke opp i  listen under My Maps . Her kan man også velge å skru av og på visning av det enkelte kartet. Noe som er praktisk hvis man etterhvert får mange kart.

Endelig resultat

Umulig å rote seg bort. God tur!